درک تعریف میکروبیوم قبل از بحث در مورد جلبک به عنوان عضو جدیدی از میکروبیوم گیاهی مهم است، زیرا میکروب و میکروبیوم اصطلاحات مجزا هستند.
اکثر دانشمندان از تعریف میکروبیوم که اولین بار توسط Whipps و همکاران ارائه شد پیروی می کنند. (1988)، طبق آن یک میکروبیوم «ممکن است به عنوان یک جامعه میکروبی مشخصه که یک زیستگاه کاملاً تعریف شده را اشغال می کند که دارای خواص فیزیکی و شیمیایی متمایز است، تعریف شود.
این اصطلاح نه تنها به میکروارگانیسمهای درگیر اشاره دارد، بلکه حوزه فعالیت آنها را نیز در بر میگیرد» (ویپس و همکاران، 1988). با این حال، تعریف میکروبیوم چندین بار در 20+ سال گذشته مورد بازنگری قرار گرفته است تا با پیشرفت های تکنولوژیکی و مفهومی مطابقت داشته باشد.
میکروبیوم به عنوان یک جامعه میکروبی مشخص تعریف می شود که یک زیستگاه معقول و کاملاً تعریف شده را اشغال می کند که دارای خواص فیزیکی و شیمیایی متمایز است.
میکروبیوم نه تنها به میکروارگانیسمهای درگیر اشاره دارد، بلکه حوزه فعالیت آنها را نیز در بر میگیرد، که منجر به تشکیل سولههای اکولوژیکی خاص میشود.
میکروبیوم که یک میکرو اکوسیستم پویا و تعاملی را تشکیل میدهد که مستعد تغییر در زمان و مقیاس است، در اکوسیستمهای کلان از جمله میزبانهای یوکاریوتی ادغام میشود و در اینجا برای عملکرد و سلامت آنها حیاتی است» (Berg et al., 2020).
بسیاری از میکروبیولوژیست ها کمتر جلبک ها و پروتیست ها را به عنوان اعضای میکروبیوم مرتبط با گیاه در نظر می گیرند (Longford et al., 2019; Wilpiszeski et al., 2019). با این حال، اکثر میکروبیولوژیست ها موافق هستند که جلبک ها، به جز برخی از جلبک های بزرگ، بر اساس اندازه و ویژگی های خود میکروارگانیسم هایی هستند.
در این بررسی، ما فقط گونههای ریزجلبکها، از جمله موجودات پروکاریوتی و یوکاریوتی را مورد بحث قرار میدهیم. قیمت جلبک اسپیرولینا در برنامه طبیب نیز مورد بحث قرار گرفته بود.
در اینجا، ما بر جلبک ها به عنوان عضوی از میکروبیوم و اثرات مفید آنها بر تناسب اندام گیاهان تمرکز می کنیم. برای برآوردن حداقل نقش مفهومی، جلبک ها باید روی یا اطراف سطح گیاه و داخل بافت های گیاهی وجود داشته باشند.
- منابع: